NRJ Norge – «Hit Music Only» | radioriks.com

NRJ – Energy

By adminy 0 Comment June 26, 2019

NRJ er en radiokanal som retter seg mot ungdom og unge voksne i aldersgruppen 15–34 år. De spiller hit-musikk, med blant annet artister som Julie Bergan, Ed Sheeran, Astrid S, Calvin Harris og Matoma. Deres hovedprogram er Morgenshowet hver mandag til fredag klokken 6.00 til 10.00. Andre programmer er NRJ Euro Hot 30 og Top 8 klokken 8. Stian Røste, Marte Bratberg og Mattis Mjåset leder Morgenshowet, mens Jonas Bergløv leder NRJ Euro Hot 30 lørdag og søndag.

NRJ er styrt som en franchise i Norge, hvor P4-gruppen styrer kanalen. Ny musikk blir først spilt på NRJ og går deretter til P5 og P4. Kanalens slagord er «Hit music only», de sier også at de spiller «non-stop hits». Hovedkontoret til NRJGroup er i Frankrike, og de har radiokanaler i over 12 land verden over. NRJGroup ble grunnlagt i 1984 og NRJ i Norge ble startet i 1998. NRJ sendes på DAB+, NRJ.no, Apple, Android og på FM i Kristiansand.

Populære programmer

Morgenshowet ledet av Stian Røste, Marte Bratberg og Mattis Mjåset går hverdager klokken 6.00–10.00. Siden kanalen retter seg mot ungdom og unge, blir blant annet temaer som Paradise Hotel, kjendisnyheter og filmer tatt opp i programmet. Programlederne forteller også om hva de har gjort i løpet av den siste uken. De får også gjester som deltakere fra Paradise Hotel, samt Vita og Wanda. Høydepunktene fra programmet sendes klokken 5.00, rett før det neste programmet av Morgenshowet starter.

I programmet NRJ Euro Hot 30, teller Jonas Bergløv ned de 30 mest spilte sangene på NRJ-kanaler over hele verden. Programmet sendes lørdager klokken 16.00 og søndag klokken 12.00 og varer i to timer. Listen får én til tre nye sanger hver uke, og de fleste sangene ligger på listetoppen i mellom tre og ti uker. På ukedager er det NRJ-lunsjen med Kristine Arntzen Myren, etterfulgt av NRJ-ettermiddagen og NRJ-kvelden – begge ledet av Jonas Bergløv. Programmet Hit Music Only spilles gjennom natten.

Lytterne kan delta!

NRJ har flere trekninger for billetter til konserter med internasjonale artister som Pink eller Ariana Grande. For å delta på disse konkurransene må du fylle ut et skjema på nettsiden til NRJ. De har også en pizzakonkurranse hvor du kan vinne et gavekort til Domino’s pizza. Dette skjer når programleder Jonas Bergløv trykker på «pizza-alarmen». Ved å sende en SMS er du meldt på og kan få en telefon klokken 15.30 på dagen du meldte deg på.

Du kan også være Musikksjef. Dette innebærer å fylle ut et skjema på nettsiden til NRJ Norge hvor du skriver ned personalia, og hvor mye du hører på radio i uken. Du vil deretter høre på flere sanger og kan si fra om ditt eget standpunkt angående hvor mye eller lite du liker sangen. Dette gjør at NRJ vet hva lytterne deres liker, og hva de vil høre på. Det er også mulig å bruke Snapchat for å forespørre sanger.

Andre plattformer

NRJ Norge har også en YouTube-side hvor de legger ut videoer fra radiosendingene og forskjellige innslag som er laget. Mange av videoene er av kjendiser som har vært på besøk, og hva de snakket om og gjorde på. Dette kan være Løgn eller Sannhet, Telefonrulett eller Quiz. Det er også lagt ut videoer fra live-sessions som NRJ har organisert. NRJ er også på Instagram hvor de legger ut bilder fra redaksjonen, og Facebook hvor artikler fra nettsiden er linket.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *