Radio Norge – hits fra de siste fire tiår | radioriks.com

Radio Norge

By adminy 0 Comment June 26, 2019

Den kommersielle radiokanalen Radio Norge ble lansert den 1. januar 2004, den gang under navnet Kanal 24. I 2008 forandret kanalen navn for andre gang, fra Kanal 4 til Radio Norge. Det var etter kampanjen «Norge bestemmer» at de forandret profilen sin på nytt. Den dag i dag har Radio Norge en klar og tydelig musikkprofil og spiller variert musikk fra de fire siste tiårene. Deres musikalske kjennetegn er klassikere innen populærmusikken, med kjente slagere fra både inn- og utland.

I april 2013 ble Radio Norge og SBS Radio en del av den nyfusjonerte mediegruppen SBS Discovery Media, som eies av det anerkjente TV-nettverket Discovery Communications. Fra og med 1. januar 2014 flyttet Radio Norge kanalens hovedkontor fra Fredrikstad til Bergen, etter at Medietilsynet ga radiokanalen en ny konsesjon. I og med at Radio Norge da var Norges største kommersielle radiokanal utenfor Østlandet, var det naturlig å flytte til Bergen, særlig siden veksten deres var spesielt sterk på Vestlandet.

Få fart på dagen med Morgenklubben med Loven & Co

Mellom klokken 05.59 og 10.00 fra mandag til fredag fylles morgentimene på Radio Norge med programlederne Øyvind Loven, Geir Schau, og Kim Johanne Dahl sine iherdige stemmer. Morgenklubben med Loven & Co kom på lufta først i september 2009, og har siden den gang blitt et av landets mest populære morgenshow. Programmet inneholder nyhetsoppdateringer og aktualiteter i tillegg til humor- og underholdningsinnslag. Topp 10-listen, et av showets faste innslag, tar opp aktuelle hendelser og vrir og vender på dem.

Et annet fast innslag på Morgenklubben, som tidvis har skapt kontrovers, er Geirs Grovis. Hver fredag, presis klokken ti over ni, kan du avslutte arbeidsuken med en skikkelig grov vits fra programleder Geir Schau! Komikerne Øyvind Loven og Geir Schau har ledet showet siden dets oppstart i 2009. I begynnelsen av 2019 ble Kim Johanne Dahl gruppens tredje programleder, som det kvinnelige alibiet i trioen. Tidligere programledere er blant annet skuespiller Henriette Lien, som var med over en syv-års-periode fra showets begynnelse.

Løs problemene dine med Siri og de gode hjelperne

Et annet populært show på kanalen inviterer lytterne til å få hjelp med både store og små dilemmaer. Hver lørdag og søndag mellom klokken 09.00 og 11.00 kan du få veiledning med ditt problem av Siri Kristiansen og hennes gode hjelpere. Alle som er med på å sende inn bidrag er med i trekningen om en Tiny Audio DAB-radio. Her diskuteres alle konflikter og vanskeligheter som kan oppstå i hverdagens kjas og mas på en humoristisk og leken måte.

Siri holdt tidligere showet med samme navn på Radio 1, men i begynnelsen av 2019 var det de noe mer modne lytterne hos Radio Norge som skulle få problemene sine løst opp i. Her bringer hun med seg kjente gjester, som mer enn gjerne gir lytterne råd og hjelp med en utradisjonell vri. For mens folk flest skyr unna problemer, er det ingen tvil om at Siri Kristiansen elsker dem! Hvis du ønsker å bidra med dine egne utfordringer, skriv gjerne til siri@radionorge.no.

Musikk for alle og enhver

Til tross for faste og gode innslag, er det likevel musikken som står i høysetet hos redaksjonen i Radio Norge. En god blanding av alt som er høstet fra det glade 70-tall til nåtidens nye hits, skaper en god og variert miks som tilbyr noe for enhver smak. For selv om de ferskeste låtene alltid er spennende å sjekke ut, finnes det en viss sjarm med å memorere slagerne som har satt preg på hukommelsen i tiår. Hos Radio Norge får du nettopp denne variasjonen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *