NRK P13 – en rocka radiokanal for unge voksne | radioriks.com

Radiokanalen NRK P13

By adminy 0 Comment June 26, 2019

NRK P13 startet som en del av Underholdningsavdelingen i NRK, og gikk på lufta for første gang 28. januar 2014. NRK P13 ledes av kanalsjef Stig Holme og musikksjef Kristin Winsents. Kanalen skal ha fokus på de yngre voksne som syns P3 er for ungdommer og P1 er for gammeldags. P13 er for lyttere mellom P3 og P1. Kanalen er morsom med mange humoristiske profiler som Thomas Felberg og Tore Sagen. Musikken skal stort sett være det beste av rockemusikkens historie og vil spille musikk utenfor topplistene. I tillegg skal 35 % av musikken på kanalen være norsk musikk.

  • Underholdning
  • Musikk

Best på underholdning

NRK P13 tar med seg det beste av humor-Norge med mange morsomme og kjente profiler som Shaun Henrik, Guttorm Andreasen, Harald Are Lund og Gro Narvestad. Det suksessrike programmet Radioresepsjonen er nå flyttet til P13. I helgene har Steven Van Zandt sitt eget radioshow som heter Little Steven’s Underground Garage. Kanalen ble åpnet på Vulkanen i Oslo med høye forventninger av både artister som Ingrid Olav, Sondre Lerche, Hellbillies, Asbjørn Slettemark og andre i underholdningsbransjen. Så langt har kanalen levert som forventet, men har kuttet ned litt på underholdningsdelen for å gi mer plass til god musikk.

Etter lansering har kanalen fått mye positiv tilbakemelding. Spesielt på musikkdelen. Når det gjelder underholdningsdelen, måtte det endringer til for at det skulle fungere. Underholdning har mye konkurranse fra andre aktører som YouTube, Radio Norge og andre nettradioer som gir P13 en liten utfordring. Radioresepsjonen er et program som holder liv i P13 sin underholdning, mens andre programmer som Stjernepose og Siri & co, måtte kutte ned på sin sendingstid. P13 har samlet de beste av de beste i staben, med mange års erfaring i underholdningsbransjen. Disse profilene selv er i målgruppen og de vet å tilpasse underholdning til sitt publikum.

Rockemusikk utenom det vanlige

P13 vil ha fokus på rockemusikk fra 1960-tallet, og under åpningen var det flere begeistrede rockemusikere som håpte kanalen ville gi dem en god mulighet og plass til sin musikk. 35 % av kanalen skal bestå av norske musikere og kanalen vil ha fokus på sanger som ikke er på topplistene. De spiller det beste av det rockemusikkens historie har å tilby. Kanalen vil også spille en del ny rockemusikk fra nye artister. Harald Are Lund som har servert musikk-Norge mye god musikk, skal ha sitt eget musikkprogram på kanalen.

P13 har fått mye ros for sin musikk. Kanalen har fokus på god rockemusikk istedenfor typisk populærmusikk. Dette er kanskje den type musikk den voksne målgruppen liker best. Musikksjef Kristin Winsents som har mange års erfaring innen norsk musikk sammen med Harald Are Lund, har greid å levere den musikken som målgruppen elsker. P13 har greid å sjarmere den voksne generasjonen ved å gi dem noe de vil høre på. På grunn av sin suksess med å levere bra musikk, har P13 gitt mer plass til musikk og kuttet ned på underholdningen.

Alt i alt en stor suksess

Til tross for at P13 hadde forventet mer kritikk og negative omtaler, så har kanalen greid å levere den musikken og underholdningen som de fleste i målgruppen vil ha. De voksne i dag som har vokst opp med P3 og som ikke er ungdommer lengre, synes P1 og P2 blir for gammeldags. Derfor har P13, lagt seg midt imellom ved å gi et mer moderne voksent innhold som ikke er for barnslig og som ikke er for kjedelig og gammeldags. Spesielt musikkutvalget på kanalen er noe de får mye skryt av og som gjør at P13 blir de voksnes favoritt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *